U nedelju, 02.marta, završen je 36.Medjunarodni sajam turizma u Beogradu. Najveća sajamska manifestacija kod nas ove godine ugostila je preko 1.000 izlagača iz 54 zemlje. Svoju turističku ponudu na ovom Sajmu predstavilo je i Valjevo. Na štandu Turističke organizacije Valjeva, pored promotivnnog materijala grada i okoline, predstavljena je ponuda turističkih agencija iz Valjeva za predstojeću sezonu, ponuda privatnog smeštaja na Divčibarama, sela valjevskog kraja , kao i promotivni materijal aktivnog odmora u našem kraju.

Već prvog dana Sajma, u četvrtak, održana je promocija valjevskog turizma. Ovogodišnje predstavljanje Valjeva su obeležile, pored ostalog, manifestacije valjevskog kraja. Naročitu pažnju je privukao nastup dzez benda Jove Maljokovića, koji je ujedno i najbolji promoter valjevskog „Dzez festa“. Ove godine festival se održava po 30-ti, jubilarni, put.

Mnogobrojni posetioci Sajma su mogli na štandu TO Valjevo da se bliže upoznaju sa turističkim vrednostima grada i okoline, probaju hranu našeg kraja koje su spremile vredne ruke žena iz Valjevske Kamenice i Brankovine, frape od maline koji najbolje prave u HTD“Vujić“. Duvan čvarci mesare „Korida“ su ujedno bili i pozivnica da budu gosti na predstojećem „Festivalu duvan čvaraka“.

Aktuelnosti