Divčibare Ski Resort ovog leta nudi brojne sadržaje za aktivan odmor u prirodi. Svakog vikenda, ukoliko vremenski uslovi to dozvoljavaju, od 11 do 17 časova, posetiocima su na raspolaganju: panoramske vožnje žičarom, streličarstvo, biciklističke staze, a uskoro i prvi zip line na ovim prostorima.

Panoramske vožnje žičarom

Za sve koji vole da borave u prirodi na čistom vazduhu, za one koji uživaju u šetnjama šumom – panoramske vožnje žičarom do vrha staze i izlet na Crnom vrhu, na prelepoj visoravni planine Maljen, na Divčibarama – idealan su izbor.

Panoramske vožnje žičarom su baš ono u čemu sve generacije uživaju.

Vožnja traje 15 minuta, a na vrhu staze, na nadmorskoj visini od 1.096 metara, moguće je napraviti pauzu i uživati u živopisnom pogledu na naše planine: Suvobor, Kablar, Ovčar, Zajčicu i Subjel, Goliju, Kopaonik, Zlatibor, Taru, Durmitor i Zvijezdu, Povlen, Magleš, Jablanik i Medvednik.

Cena pojedinačne karte je 300 dinara, a na 3 kupljene kate jedna vožnja je gratis.

Za decu do 10 godina važi BESPLATNA vožnja.

Biciklističke staze

Biciklističke staze na visoravni planine Maljen, na Divčibarama, pravi su izazov za sve ljubitelje planinskog biciklizma, ali i rekreativaca.

Geografski položaj Divčibara u odnosu na velike gradove u Srbiji, konfiguracija terena i nadmorska visina od 980 metara, čine ovu visoravan izuzetno atraktivnom lokacijom za vožnju dvotočkaša.

Na ski stazi „Crni vrh“ od ove sezone omogućen je brz, lak i bezbedan prevoz  bicikala dvosednom žičarom na koju su montirani  specijalni nosači za bicikle.

Ski staza Crni vrh duga je 850 metara i izazov je za sve koji vole brdski biciklizam. Visinska razlika između vrha i podnožja staze iznosi oko 180 metara. Cene za downhill ski stazom Crni vrh posebno su formirane za ljubitelje ove vrste vožnje koji nameravaju  više puta tokom dana da koristite žičaru.

Streličarstvo

Jedan od popularnih načina za aktivan odmor u prirodi je streličarstvo. A jedna od bližih planina velikim gradovima u Srbiji je Maljen i visoravan Divčibare.

Na ograđenom i obeleženom terenu u neposrednoj blizini žičare i ski staze Crni vrh, uz prisustvo demonstratora, korisnici imaju mogućnost da se najpre upoznaju sa delovima streličarske opreme, uz demonstraciju odapinjanja strele iz luka, a potom i sami oprobaju u  veštini gađanja strelom.

Zip Line

Vest koja će radovati sve koji one koji vole da osete adrenalin je prvi Zip Line na Divčibarama. Zip Line će biti dužine 70 metara. Planiran start ove aktivnosti je početak jula.

Radno vreme – vikendom od 11 do 17 časova.

Napomene:

Žičara će raditi svakog sunčanog vikenda do kraja leta, subotom i nedeljom od 11 do 17 časova.

U okviru Divčibare Ski Resorta, u podnožju ski staze nalazi se i kafić  za predah i opuštanje.

Više informacija na sajtu: i na društvenim mrežama: , Instagram i Twitter.

 

Aktuelnosti