Protekle nedelje, u periodu od 19. do 22.februara, održan je 37.Međunarodni sajam turizma u Beogradu. Preko 1 000 izlagaca iz 53 zemlje predstavilo se na najvecoj manifestaciji ovog tipa kod nas. Medju njima svoje mesto je nasla i Turisticka organizacija Valjevo.

Ovogodisnje predstavljanje turisticke ponude grada bilo je sa posebnim akcentom na venac valjevskih planina i Divčibare. Pored prirodnih lepota, posetioci sajma su se upoznali sa turistickim potencijalima ovih planina, manifestacijama karakteristicnim za ove predele, aktivnim odmorom na obroncima, domacim specijalitetima valjevskog kraja, lekovitom bilju. Život u selima valjevskih planina, igri i pesmi, na svoj način predstavili su članovi KUD „Đerdan“, aktuelni pobednici „Šljivika“ i nosioci titule „čuvar narodne tradicije“.

Na štandu Turističke organizacije Valjeva, pored promotivnog materijala o gradu i okolini, predstavljena je ponuda turističkih agencija iz Valjeva, ponuda privatnog smeštaja na Divčibarama kao i novi materijal o valjevskim planinama i reci Gradac.

Aktuelnosti