U subotu, 03.juna,  u 10:30 časova, počinje dobrovoljna akcija čišćenja Divčibara ali u novoj formi Trail Cleaner-a. Trail Cleaner je pravac entuzijasta koji nastoje da, tokom fizičkih aktivnosti u prirodi, sprovedu i društveno-odgovorni zadatak čišćenja trase koju tom prilikom prolaze.

Trail Cleaner

Ovu akciju organizuje pionir ovog pravca u Srbiji Trail Cleaner Miloš Stanojević, uz podršku društveno odgovornih i iskrenih ljubitelja prirode, kompanije Kej Domus, DivčiBar-a, Turističke organizacije Valjevo kao i ljubitelja Divčibara „smestajdivcibare.com“, koji su ovaj biser planine Maljen prepoznali kao sjajno mesto za spoj poslovnog ulaganja i uživanja.

Akciji Trail Cleaner-a će se priključiti dobri ljudi sa lokala, pratioci instagram stranice „divcibareupoznaj“ i “divcibare_rs” , kao i verni Trail Cleaner-i iz Beograda.

Akcija je svakako otvorena za sve dobrovoljce koji su raspoloženi da u sklopu rekreacije pomognu pri čišćenju Divčibara.

Akcija će početi u 10:30 časova, okupljanjem učesnika na startnoj poziciji – parking SKI staze i Divči Bar-a.

„Divči Bar“ će obezbediti obroke za sve učesnike ove ekološke akcije. Oprema za čišćenje – “FINO“ rukavice i tytan vreće za smeće – brendirane majice akcije i osveženje biće takođe obezbeđene, a takođe će biti predstavljeni i osnovni principi i pravila koja treba primenjivati u toku Trail Cleaner akcije.

Učesnici će se nakon akcije okupiti kako bi razmenili utiske, a ujedno će im biti predstavljeno šta to sve radi Trail Cleaner i kako svako od nas može doprineti očuvanju prirodne sredine, kao i podizanju svesti o očuvanju iste.

Aktuelnosti