Direktorka Turističke organizacije Valjevo Ana Marković i državni sekretar Ministarstva turizma i omladine Uroš Kandić, potpisali su u Palati Srbije ugovor o realizaciji projekta “Platforma za posmatranje – vidikovac Mali Golubac na Divčibarama”.

TOV - Ana Marković 1

Ana Marković i Uroš Kandić prilikom potpisivanja ugovora / Foto: TOV

Ministarstvo turizma i omladine podržalo je projekat “Platforme Mali Golubac” na konkursu za dodelu subvencija i transfera namenjenih za projekte razvoja turizma u iznosu od 15 miliona dinara.

Turistička organizacija Valjevo i Grad Valjevo izradili su kompletan projekat sa pripremljenom građevinskom dozvolom i konkurisali kod nadležnog ministarstva. Ukupna vrednost projekta je 18 miliona dinara, od čega Ministarstvo turizma i omladine finansira 15 miliona dinara, a Grad Valjevo i Turistička organizacija 3 miliona dinara.

Vidikovac TOV

Ovo je drugi po redu projekat za grad Valjevo i Divčibare, koji je Ministarstvo turizma i omladine podržalo u toku 2024. godine. Podsetimo, Ministarstvo i Grad su u aprilu mesecu potpisali ugovor za sufinansiranje izgradnje tubing staze sa mini zip line-om na Divčibarama.

Vidikovac- Mali golubac 2

“Platforma za postmatranje na vidikovcu Mali Golubac svakako će doprineti razvoju turističkih sadržaja koji nedostaju na Divčibarama. Posetiocima vidikovca Mali Golubac biće omogućeno da uživaju u najlepšem pogledu na Valjevske planine. Projekat podrazumeva sređivanje celokupnog prostora vidikovca bez narušavanja prirode. Između ostalog, biće postavljen odgovarajući mobilijar i za decu i za odrasle, parking za bicikle i drugi sadržaji koji će upotpuniti ceo taj ambijent”, kazala je Ana Marković, direktorka TOV.

Mali Golubac-Vidikovac

Vidikovac Mali Golubac realizovaće se na mestu koje povezuje Mali i Veliki Golubac i predstavljaće mesto na kome će uživati posetioci prirode.

Vidikovac - Mali Golubac 5

Golubac je jedan od najlepših vrhova planine Maljen, sa koga se pruža neverovatan pogled na zapadu ka Povlenu, Maglešu, Jablaniku i Medvedniku, na severu u daljini na Cer.

Vidikovac- Mali golubac 3
Aktuelnosti