Završena je izgradnja prvog Bike parka na Divčibarama, koji se nalazi uz Ski stazu Crni vrh. Bike park je još jedna u nizu lepih stvari koja će obogatiti ponudu za sve posetioce ovog turističkog mesta na obroncima Maljena.
Bike park 4

Bike park na Divčibarama / Foto: hellodivcibare.com

Projekat izgradnje Bike parka na Divčibarama realizovan je u saradnji Ministarstva turizma i omladine i Grada Valjeva. Ukupna vrednost projekta iznosi 15 miliona dinara, od kojih je Ministarstvo učestvovalo sa 11 miliona, a Grad Valjevo sa 4 miliona dinara.

Bike park 3

Izvor: hellodivcibare.com

Bike park sadrži dve staze, za rekreativce i profesionalne sportiste u dužini oko 4 kilometra. Čine ga specijalne trase opremljene svim potrebnim preprekama, zemljanim talasima, zavojima, skakaonicama i drvenim mostovima, što će predstavljati veliki izazov za sve korisnike planinskog biciklizma.

Bike park 1

Bike park na Divčibarama / Foto: hellodivcibare.com

Bike park na Divčibarama izgrađen je u skladu sa pravilima o zaštiti životne sredine i staze ne remete prirodno okruženje.

Bike park 5

Bike park na Divčibarama / Foto: hellodivcibare.com

Otvaranje Bike parka planirano je do kraja septembra, posle čega će svi ljubitelji adrenalinske vožnje kroz prirodu moći da isprobaju staze!

Aktuelnosti