U nedelju, 21.februara završen je 38.Medjunarodni sajam turizma u Beogradu. Najveća sajamska manifestacija kod nas ove godine ugostila je preko 1.153 izlagača iz 53 zemlje. Svoju turističku ponudu na ovom Sajmu predstavilo je i Valjevo. Na štandu Turističke organizacije Valjeva, pored promotivnnog materijala grada i okoline, predstavljena je ponuda privatnog smeštaja na Divčibarama, sela valjevskog kraja.

Drugog dana Sajma, u petak, održana je promocija valjevskog turizma. Posetioci Sajma su mogli na štandu TO Valjevo da se bliže upoznaju sa turističkim vrednostima grada i okoline, probaju hranu našeg kraja koje su spremile vredne ruke žena iz Kamenice. Kao I svake godine, “Valjevska pivara” nam se I ove godine pridružila na ovom sajmu. Valjevsko pivo je bilo izuzetno traženo. Ovogodišnja promocija grada bila je u znaku Muzičke škole i divnih melodija ansambla „Flautisimo“ i gudačkog orkestra „Feniks“ koji su potekli iz ove škole. Članovi gudačkog kvarteta „MISS“ su, takođe, bili deo programa. Ovo je bila i izuzetna prilika da se promoviše i Međunarodni susreti flautista „Tahir Kulenović“, koji je ove godine 18.-ti po redu, i koji počinje već narednog vikenda.

Predstavljanje Valjeva je završeno promocijom Ekološkog društva “Medvednik” I manifestacijom koju organizuju početkom jula meseca, u selu Drenajić.

Ove godine Valjevo je predstavljeno kao grad kulture i istorije, pored bogatstva prirodnih lepota valjevskih sela i Divčibara. S obzirom da je u toku promovisanje odmora uz vaučere, vlasnici privatnog smeštaja na Divčibarama i u selima valjevskog kraja su na licu mesta mogli da animiraju zainteresovane za odmor u našem kraju.

Prošlogodišnji statistički podaci pokazuju povećanje broja turista u našem gradu za više od 30%. Ovo je još jedna potvrda pažljivo biranih aktivnosti Turističke organizacija Valjevo u cilju što bolje promocije našeg kraja I privlačenja što većag broja posetilaca.

Aktuelnosti