Planina Maljen pruža odlične uslove za planinski biciklizam,a staze maratona se kreću od 450 najniža tačka,sve do 1100 metara nadmorske visine(Crni vrh) a boravak na toj visini ne predstavlja nikakav problem kada je vožnja bicikla u pitanju.

Sezona trka i takmičenja je uveliko počela, a 28. maja na Divčibarama Profesionalci kao i rekreativci imaće priliku da se okušaju na novom MTB maratonu. Organizator maratona, tim Ris cycling  .

 

Black Peak MTB maraton se održava poslednjeg vikenda u maju, a glavna trka zakazana je za nedelju 28. maja u 10 sati. Trci će prethoditi kros kantri eliminator trka (XCE) koja će se održati dan ranije. Organizator maratona, tim Ris cycling

“Učesnici su većinom iz Srbije ali imamo prijavljenih (takmičara) i iz Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine.”

Maraton čine tri staze – Fun Peak (32km), Sport Peak (55km) i Black Peak (82km). Sve tri su spoj pešačkih, šumskih i drumskih deonica.

“Sport i Black peak dele stazu, posle 55. kilometra se razdvajaju i učesnici Black-a nastavljaju dalje do uspona nakon čega ih očekuje izuzetno tehnički težak spust. Nadmorska visina spusta se smanjuje od 1000 do 500 metara u roku od samo 2 kilometra.”

Sve staze predstavljaju pravo uživanje za učesnike jer je planina Maljen jedna od najlepših i najpogodnijih za ovu vrstu sporta i rekreacije, a organizatori su u saradnji sa Divčibare Ski Resortom učinili sve da za bicikliste obezbede pravi doživljaj koji je fizički zahtevan ali i bezbedan za sve.

Prijave su otvorene sve do dana trke, a više o tome kao i o samom događaju možete pronaći na  www.blackpeakmarathon.com

Aktuelnosti