Turistička organizacija Valjevo je 17.maja organizovala manifestaciju “ Doživi Divčibare “ na Divčibarama.

Opšti cilj projekta je povezivanje osnovnoškolske dece iz grada/opština: Valjevo,Mionica,Požega,Kosjerić i Ljig kroz niz obrazovnih i sportskih aktivnosti na Divčibarama, koje će im omogućiti da prihvate vrednosti koje im priroda u njihovoj neposrednoj blizini pruža, predstavljajući pozitivne aspekte očuvanja životne sredine.

Karakteristično za 17.maj je da su od 1932. Divčibare od strane tadašnjeg ministarstva trgovine i industrije proglešene za KLIMATSKO TURISTIČKO MESTO.

Manifestacija  je organizovana tako da su deca učestvovala u edukativnim radionicama, koje su otkrivale niz pozitivnih aspekata  očuvanja životne sredine i sportske aktivnosti u prirodi.

Ućesnici su bila deca  iz osnovnih škola “ Andre Savčić “ iz Valjeva, “ Milan Rakić “ iz Mionice, “ Save Kerković “ iz Ljiga, “ Emilija Popovic “ sa Divčibara ,“ Petar Leković „, i “ Emilija Ostojić “ iz Požege.Ukupan broj učesnika  je 150.

Deca su pre podne imala organizovanu edukativnu radionicu u hotelu “ Heba „. Kasnije su učestvovali u igrama bez granica na terenima hotela Divčibare. Održan je i turnir u fudbalu između škola.

Pobednicima su dodeljeni pehari i prigodne nagrade za prva tri mesta.

Sva deca su dobila zahvalnice za učestvovanje na manifestaciji “ Doživi Divčibare “

Dan su zavšili druženjem u hotelu “ Divčibare “

Utisak je da su deca sa ove manifestacije otisla sa osmehom na licu, sa nekim novim saznanjima o planini koja im je tako blizu, a o kojoj su do juče tako malo znali. Na nama je da narednih godina proširimo manifestaciju i da privučemo  još učesnika.

 

Aktuelnosti