Danas će naša najbolja i najuspešnija skijašica Nevena Ignjatović biti gost na Divčibarama, gde će isprobati stazu Crni Vrh, koja je ove godine počela sa radom.

6

Ona će takođe pokazati svim prisutnim posetiocima njen autentični stil vožnje, nakon čega će se družiti sa skijašima. Nevena trenutno boravi u Srbiji i pravi kratak predah od takmičenja, a svoje vreme je odlučila da provede i na planini na kojoj je počela svoju karijeru. Nevena Ignjatović (26), ovog meseca je, na FEC kontinentalnom kupu u Južnoj Koreji, u disciplini slalom osvojila 1. mesto i 3. mesto u veleslalomu sa najboljim FIS bodovima u karijeri. U ski centru Yongpyong, ona će se takmičiti na Zimskim Olimpijskim Igrama 2018. Na svetskoj rang listi Nevena zauzima 55.mesto u slalomu i 177. mesto u veleslalomu.

Na Divčibarama je ove sezone počela sa radom nova ski staza Crni vrh. Ovo je prva staza na Divčibarama koja ima i veštački sistem za osnežavanje, te njen rad neće toliko zavisiti od trenutnih vremenskih uslova. Ski staza Crni vrh dugačka je 850m, sa visinskom razlikom od 180m. Poseduje dvosednu žičaru i kapacitet joj je 1200 skijaša na sat. Po međunarodnoj kategorizaciji ima oznaku crvena.

divcibare8

Program počinje u 12 časova.

Aktuelnosti