(Singidunum International Tourism Conference) održana je 8.i 9. Juna 2017 godine.

Glavna tema ovogodišnje konferencije je Verski turizam I savremeno turisticko tržište.

Konferenciju je otvorio potpresednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, a učesnicima konferencije na plenarnoj sednici obratili su se: prof. dr Milovan Stanišić – predsednik Univerziteta Singidunum, Njegova svetost patrijarh srpski gospodin Irinej, monsinjor Stanislav Hočevar – beogradski nadbiskup i mitropolit, Sead ef. Nasufović – reis-ul-ulema islamske zajednice Srbije, Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dodonski Hrizostom – predsednik Kancelarije za hodočašća i razvoj verskog turizma Sinoda grčke crkve, dr Slobodan Unković – profesor emeritus Univerziteta Singidunum i Marija Labović, v.d. direktora Turističke organizacije Srbije.

Osnovni cilj konferencije SITCON 2017 je da pruži značajan naučni doprinos u oblasti verskog turizma kao specifičnog proizvoda turističke destinacije, da pruži osnove za dalje proširenje znanja neophodnog za bolje razumevanje koncepta razvoja verskog turizma i njegove uticaje na kulture, mir, i privredni razvoj na savremenom turističkom tržištu kao i na pozicioniranje turističkih destinacija kao konkurentnih i prepoznatljivih na osnovu proizvoda verskog turizma. S toga je od         ključnog značaja izučavanje i savremenih tendencija na turističkom tržištu koje su od vitalnog značaja za razvoj verskog tutizma, kao proizvoda turističke destinacije, kao i njegov uticaj na postizanje održivog razvoja posebno u vezi sa 2017. kao Međunarodnom godinom održivog turizma za razvoj.

SITCON 2017 je idealna platforma za razmenu ideja i širenje najboljih praksi među naučnicima i stručnjacima iz različitih oblasti kao i predstavnicima javnog I privatnog sektora u odnosu na teme konferencije SITCON 2017.

Zvanični jezici konferencije bili su engleski i srpski. Svi prihvaćeni radovi objavljeni su u Zborniku radova konferencije SITCON 2017. Najinovativniji radovi saopšteni na konferenciji SITCON 2017 su predloženi za objavljivanje u European Journal od Applied Economics.

Aktuelnosti