Nakon što je 28. jula odložen zbog lošeg vremena, treći „Di fest“ ni ovog puta nije imao baš sjajno vreme, ali je uprkos tome održan. Iako je najavljivano nevreme i loša situacija za nedelju, na Divčibarama je organizator doneo smelu odluku da ipak održi zabavno-turističku manifestaciju 3. „Di fest“.
Zbog najavljenog lošeg vremena tokom dana na Divčibarama, organizator je bio prinuđen da satnicu programa koji je najavljen pomeri, kako bi se veći deo programa realizovao pre vremenskih nepogoda. Pošto je bio najavljen koncert Tijane Dapčević za 17 sati, organizator je otkazao njen nastup.
Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović je prisustvovao manifestaciji i obratio se prisutnima:
„Dragi prijatelji, dobro došli na Divčibare. Ovo je već treći tradicionalni „Di fest“ i nadam se da će ovaj biti bolji i uspešniji od prethodnih. Vremenske prilike koje su ovog leta neuobičajene za Srbiju i uopšte za ovaj deo naše zemlje su nas sprečile da „Di fest“ održimo onda kada smo planirali u julu mesecu. Nadamo se da će nas vreme poslužiti, da ćete se vi dobro zabaviti, a da će svi gosti imati jednu prijatnu zabavu i dobro vreme na Divčibarama. Hvala vam najlepše“.
Program je počeo u 12 sati na velikoj sceni sa zabavno-muzičkim programom na kome su učestvovali pored balerina Studija M i deca iz vrtića „Neven“ iz Mionice, „Leptirić“ iz Lajkovca, „Malo kraljevstvo“ iz Lazarevca i „Pinokio“ iz Valjeva, Dom kulture „Izvor“ Valjevo i Plesni klub „Kolus“ Lazarevac.
Program je vodio glumac Branko Janković, koji je izazvao posebnu pažnju kako najmlađih, tako i odraslih, koji su iskoristili ovu priliku da se slikaju sa popularnim glumcem.
Od 14 časova na velikoj sceni su nastupili karatisti Kluba „014“, a zatim i rvači „Mladosti“ iz Valjeva. Nakon toga su počele Igre bez granica, koje su izazvale posebnu pažnju i intersovanje prisutnih, ali već tada se spustila magla na Divčibarama i počela je da promiče kiša.
Najmlađe je posebno oduševila Cica- Mica klovnica koja je izvela žonglersko –mađioničarske trikove.

Aktuelnosti