U sredu 11.01.2017 godine Divčibare je dobilo šansu da se promoviše od strane Radio televizije Srbije .Evidentno je da se situacija na  Divčibarama pomera na bolje posle dužeg vremena, a samim tim povećava se i interesovanje za  Divčibare.

Prva koja je zabeležila inovacije na Divčibarama i  na novoj ski stazi „Crni vrh“ je  novinarka Gordana Nešković Lopičić (urednik-voditelj na javnom servisu RTS-a.). Novinare RTS-a dočekali su gradonačelnik Slobodan Gvozdenović i direktor Turističke organizacije Valjevo, Ana Marković, i  dali  izjave o samom razvoju i potencijalima koje poseduje  turističko planinsko mesto Divčibare. Zajedno sa novinarima obišli su ski stazu „Centar „, ugostiteljski objekat  „Heba“,  centar Divčibara i renoviranu pijacu koja predstavlja deo turističke ponude naše planine. Na  kraju su obišli  vidikovac  Paljba (1050metara).

Danas Divčibare beleži rast po broju realizovanih noćenja turista u odnosu na prošlu godinu za 40%. Ovaj zamah treba iskoristiti, pa stoga verujemo da će u godinama ispred nas Divčibare biti postavljeno na mesto koje i zaslužuju, a to je  sam vrh turističke ponude naše zemlje.

Divčibare su ovih dana u idiličnom zimskom ruhu. Snega ima dovoljno za sve ljubitelje zimskih sportova, iskusne skijaše, rekreativce, ali i tradicionalno za decu koja ovde borave na rekreativnoj nastavi. Procenjuje se da je na Divčibarama tokom novogodišnjih i božićnih praznika boravilo oko 2500 turista.

Prilog o Divčibarama biće emitovan u nedelju od 09 do 11h na prvom programu RTS-a,  u emisiji  “Žikina Šarenica”.

Aktuelnosti