Ljubitelji skijanja i zimskih sportova od ove sezone imaće priliku da uživaju na još jednoj stazi na Divčibarama. Početak zimske sezone na ski stazi „Crni vrh“ planiran je za drugu polovinu decembra i biće obeležen  svečanim otvaranjem staze.

Cenovnik ski karata za zimsku sezonu 2016/2017 podeljen je po vrstama karata i kategorijama korisnika staze. Cena jednodnevne karte je u rasponu od 800 do 1.300 dinara, a poludnevne od 600 do 900 dinara. Za ski pass od 6 dana cena se kreće od 4.200 do 6.800 dinara, dok je cena ski karte  za 10 dana u sezoni od 6.000 do 9.800 dinara. Besplatna vožnja važi za decu uzrasta do 5 godina.

Karte će moći da se kupe u prodajnom objektu na samoj stazi, a uskoro će biti omogućena i kupovina ski karata putem web shopa sa popustom od 5%.

Ski staza „Crni vrh“ duga je 850 m, sa visinskom razlikom od 180 metara. Poseduje dvosednu žičaru, kapaciteta 1200 skijaša na sat. Staza po međunarodnoj kategorizaciji ima oznaku crvena i namenjena je veštijim skijašima. Na stazi će biti moguće iznajmljivanje opreme, biće organizovane  škole skijanja, dežuraće zdravstvena služba i Goska služba spasavanja Srbije, a kako bi korisnici usluga uvek imali uvid u stanje na stazi – biće instalirane web kamere. Žičara će raditi od 10 do 16 časova.

„KEJ Invest nekretnine“ je u februaru 2016. godine zakupilo stazu „Crni vrh“ na Divčibarama, na period od 15 godina, a novi koncept  dobio je ime „Divčibare Ski Resort“. Tokom godine urađen je kompletan remont žičare, atestiranje sajle, nabavljen je novi tabač za sneg, a najveća novina je sistem za veštačko osnežavanje, koje će doprineti boljem kvalitetu skijanja, produženju sezone i većoj atraktivnosti skijališta.

Aktuelnosti