Turistička organizacija Valjevo uz podršku Ministarstva turizma i omladine, realizuje šestu godinu za redom projekat” Doživi Divčibare”. Danas je na Divčibarama i pored lošeg vremena organizovana prva radionica na temu ” Upoznaj biljni i životinjski svet Divčibara”. Učenje o  osnovama planinarenja, učenje o planini Maljen, lanacu ishrane u prirodi i sve to primenjujući savremene tehnologije u svrhu učenja kroz igru. Posebno zanimljiv bio je i  “Divčibarski otisak” od prirodnih materijala koje su našli u divčibarskom okruženju.


Projekat se realizuje od 15.06 do 17.06, u kome će uzeti učešće 150 osnovnoškolaca sa teritorije grada Valjeva.
Osnovni cilj projekta je stvaranje pozitivnog odnosa prema prirodi koja ih okružuje. U okviru prvog dana projekta na radionicama “Doživi Divčibare” u okviru hotela Divčibare, učestvovali su OŠ” Milovan Glišic” i OŠ” Sestre Ilic”i deca Udruženja Zagrljaj iz Valjeva. Predavači: Danijela Nikolic i Svetlana Arsic, planinarski vodič; Ljiljana Stanojević.
Članovi najuspešnije grupe u svim aktivnostima dobili su simbolične nagrade, a sva deca zahvaljujući TO Valjevo dobila su brošure o biljnom i životinjskom svetu Divčibara, olovku, frizbi i zahvalnicu za doprinos razvoju Turizma našeg kraja.
Za kraj je priređena igra Lanac ishrane gde se očigledno uočava sklad u prirodi i kakao je važno da je čuvamo jer bilo kakvim ugrožavanjem neke vrste remetimo ravnotežu. Bogat sadržaj je anulirao vremenske uslove  koji nisu bili idealni za šetnju i duži boravak u prirodi.

Aktuelnosti