Turistička organizacija Valjevo je proteklog vikenda, od 17. do 19. maja, organizovala zabavno-edukativnu manifestaciju “Doživi Divčibare”. Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacije Republike Srbije i Grad Valjevo.

Ideja ove manifestacije je stvaranje pozitivnog odnosa prema Divčibarama posebno kod generacija dece koje žive u gradovima i opštinama kojima teritorijalno pripada Divčibare.

Učesnici ove manifestacije su bila deca iz valjevskih osnovnih škola  “Nada Purić” i “Desanka Maksimović”, “Milan Rakić” iz Mionice, “Sava Kerković” iz Ljiga, “Emilija Ostojić” iz Požege, a organizovano je I takmičenje se u više sportskih disciplina prilagođenih njihovom uzrastu. Najbolji su dobili nagrade.

Ove godine najuspešniji u takmičarskom delu bili su osnovci iz Mionice, OŠ”Milan Rakić”, drugi su bili OŠ”Emilija Ostojić” iz Požege, a treći OŠ”Sava Kerković” iz Ljiga.

U  subotu 18.maj  i nedelju, 19.maja, održane su dve radionice, Eko otisak i Likovna radionica „Doživi Divčibare“. Najuspešniji radovi će se naći na eko kalendaru u izdanju TO Valjevo kao podsećanje na nezaboravne trenutke provedene na Divčibarama.

Aktuelnosti